we r one

we r one

Dec 4, 2012

TEMANKU HANYA DIA

hari2 yg mendatang..aku hnya mampu tersenyum,pada yg mengucapkan slam persahabatan..ya aku hulurkn jg tgn demi menjaga hati..tiada niat mahu menyakiti..tiada niat untuk berdendam..wlaaupun terasa sakit dikhianati sahabat sendiri,tp aku maafkn semuanya..
 ya..apa yg boleh dilakukan andai itu yg dia mahu..berkali memohon maaf pun xmungkin dia akan bersuara..walaupun aku th itu bukan khilaf dr aku..tp sbgai seorang sahabat,mf itu perlu untuk menjernihkn kembali hubungan yg sedia ada..
bila bersendirian,aku mula terfikirkan seseorang..air mata sekali lagi jatuh..cukup payah untuk mencari org sepertinya..knp lambat lg Allah nk gantikn dirinya
KARMA..ya,mungkin itu yg boleh aku katakan..hukum yg selalu menjadikan kita terdiam..ke kanan bisu,ke kiri menjengah pergi..andai diberi peluang ingin sekali aku mengikut jejaknya..apakan daya..semua tu bukan mudah nk dilakukan..
bila bersendiri,mendengar bait2 indah dr seseorang,jiwa aku rs sedikit tenang,tp itu xmampu jg membuang segala kekusutan yg bersarang difikiran.cuba dan terus mencuba..tp hnya air mata yg hadir menemani.
cukuplah aku menjadi sahabat,cukuplah aku menjadi pemegang memori kita,cukuplah aku melihat senyuman digambarmu..cukuplah dan cukuplah untuk aku menyesali kala aku kehilangan dirinya..
aku rindu,aku rindu segalanya yg pernah kita lalui..aku akan mula menangis..aku belum mampu untuk menyeka air mata yg jatuh dan aku belum mampu untuk menerima kenyataan yg aku sudah kehilangan DIA