we r one

we r one

May 12, 2013

SHARING IS CARING..

hai..br nk hai2 sbb keboringan itu dtg tepat pada jam 0135hrs..bila Dh dtg semua tu,automatik cpt2 tgn ni membuka dan menyelak2 blog yg dh lama berhabuk ni..ops,dh lama rupanya ditinggalkn..sori..aku terlalu bz cik blog..mfkn aku..kadang2 aku terkhilaf sedikit..
permulaan untuk menaip ditambah lg dgn lagu tamil dari ank buah aku mmbuatkn lagi laju jari2 ni mengetuk kybrd..cis,mcm faham je bdk2 ni kn..aptb..sekali dgn aku terjerat mendengar dan mengikut lenggok kpla..ahahaha..siyes dah mntal aku skng ni..
ok..
xnk merapu bnyk2..just nk sharing 1 bnda..peringatan untuk diri aku sendri dan jgk kwn2 yg lain.jum..
        (XDE KENA MENGENA DGN YG HIDUP ATAUPUN YG TGH NYWA2 IKAN)

situasi pertama:
korang ade pakwe n pakwe korang yg jenis suka buat kerja..24hrs okeh..n korang pulak jenis suka msj n call die..satu hari tanpa disedari pakwe korang ckp 'u,i nk wat kje ni..skng i da xfokus sbb u salu call n msj i..plz,jgn serabutkn kpla otak i..(ok..korang msti sentap kn..but..plzzzz..jgn membalas kta2 yg bole wat korang gaduh lg teruk..just admit n ckp..yer,salah i..i mntk mf kt u..)even dlm ati korang ade rs terguris sikit..
korang kena faham kerja die n hope korang xamek ati dgn kata2 die..yelah..lelaki kalo dgn keje die akn tumpu btl2..kalo bole semua kje die nk tiptop..n korang jgn la slh fhm dgn ketidakbalasan msj or call(dlm ati meronta2 nk taip msj n send lg kt die..ye kan???jwb je yer..jgn hipkrit!)anggap je die terlalu bz n bos owez push nk kje tu disiapkn dgn serta merta..be +ve okeh..die bz..lg skali ulang..pakwe korang tgh bz..jgn kaco die wat kje..kang xmemasal die hangin,korang jgk yg nangis xberlagu..ahahahaaa

situasi kedua:
korang dh terlalu xcited nk jmpe pakwe korang..masa tempat semua dh declare..tut2,die dtg n ckp..sori,i kena blik awl coz ade kje kena siapkn..uikkk,berbulu jgk mendengar kn..but,plz..jgn nk tunjuk korang tergedik2 merajuk bagai..die bnyk kje kn..die da wat sehabis baik untuk dtg jmpe korang..tp apakn daya,tugas dan kerja memanggil2 dan melambai2 untuk disiapkn..apatah lg tmpt korang tinggal amat2lah jauh dr dia..so,jgn kejam sgt ok..lepaskn die pegi dulu..jauh tu perjalanan nk blik..kesian sama kt pakwe korang k..jgn nk selfish sgt!!!give n take tu penting okeh..mybe lepas selesai kje die akn call korang n dtg blik kt korang untuk bw korang mkn or jejalan..tgk tu..die still nk jmpe korang even die penat..so,hargai die yer..jgn nk merajuk mcm budak kecik..buruk beno!

situasi ketiga:
korang teringin sgt nk mkn secret recipe(contoh) n korang text pakwe korang untuk ajak mkn..yes,dgn pantas pakwe korang smpai dpn umh untuk pick up korang g mkn..ok..kt sini aku nk ckp yer..if da dpt kua sesame tu..jgn la cuba nk memasal cari gaduh or masam muka..plz,respect each other..mane la taw,sblm korang text die tu,die br je blik kje n kt opis lak kena mrh dgn bos,uiihhh..berat kot kpla pakwe korang nk trima semua tu..pastu korang lak tergedik2 nk masam muka bagai dgn die waktu kua sesame tu..hello diknon..dlm kpla otak die sblm kua dgn korang "ok kot kua dgn cik makwe,mngkin akn hilang sikit beban n stress td"..nampak tak kt situ?pakwe korang berharap korang xjd mcm bos die..nk mrh xtentu pasal..kang lima jari lekat kt pipi korang..hah..xmemasal kn..??so,sila insaf ok..jgn nk cari pasal if korang tgh kua bersama..hargai sikit die,dh jauh,mnyk kete lg,uihhh..penat2..korang jgn kejam sgt eyh..kesian cik pakwe korang tu..

situasi keempat:
korang ni..errr..aku pun same la..pompuan jgk..ok...korang salu kn msj n cal pakwe korang..tny "u kt mane?mkn dh?mandi dh?u wat ape je rini?xgi kje lg ke?sape ade kt opis u?u mkn dgn sape tu?kua dgn sape tu?hoihhhh,mkn penampo jgk akhirnye kalo korang salu tny soalan2 mcmtu..ayat akhir yg kua dr mulut pakwe korang nt "rimas la mcmni..kite break.."hoh..terkial2 mntk mf bagai nt..udah2 la..just sehari text mcmni je "morning u,sht?jgn lupa bekpes ok sblm g kje..if free u text i ok..im waiting 4 u.." dh!!ikut suke die nk bls or x..asalkn korang dh tunaikn kewajipan korang..mak ai..kewajipan terus..!!bhahahahaa..n lg satu korang kn trima kenyataan yg ada sesetengah lelaki xsuka mmbalas msj..kalo call pun just 3,4minit je..tu pun nk maklum yg die ade kje nk disiapkn..n lastly die ckp "ade ms nt i call u back.."ok..korang tunggu je die cll..kalo die xcall jgk..just text 2,3 ayat je "u bz lg ke?ok..send..pastu tunggu je die balas..if xbalas jgk..korang amek bntal peluk,tarik kain selimut n trus tido smbil mata menjeling2 ke arah hndset korang..alaaaa,xde nye pakwe korang nk bls serta merta..dlm 30mnit br die akn bls n ms tu korang dh hanyut dlm mimpi ciptaan korang sendri..so,xde la nk mrh2 or trse ati sbb die lmbt bls kn..if korang terjaga dr tido n tgk ade msj,korang msti ckp..alahai..knp bole terlelap ni!ahahahahaaa..itu da bnyk kali terjadi kn..so,selamat la korang dr gaduh2..

ok..now aku rs kemengantukkn aku dh sampai tahap tenuk..untuk korang2 yg tgh bercinta tu..plz make sure yg korang bole handle benda2 mcmni okeh..aku sekadar menasihatkn je..n kata2 aku yg xsepatutnye tu,korang ignore kn aje..if korang dpt pakwe yg baik2,plz..jaga dia sebaiknye ok..jgn sakitkn ati die..mungkin jg satu hari  korang akn rs disayangi dan akn fhm knp die sygkn korang kalo korang amalkn ape yg aku ckpkn ni..

sharing is caring..

                                                                  SMILE391671
                                                                       130513


3 comments:

Sofida4ever said...

laki saya suka msg,kdg2 saya yg ase nak naik angin...heheehe

TiLa AisHiTeRu said...

Ayyyookkkk...bercouple ni byk dugaan...jgn terlaluu sensitive. .owez think positive..klo rs nk mrh sbb dia x mesej@kol pandai2 la bz kan diri..n 1 perkara yg aku blaja dr pengalaman..jgn sesekali mrh dia dlm msj@kol..better jumpe klo x puas hati..sbb bl korg nampak je muka dia prsn mrh tu ilang sbb terpancar di muka dia kepenatan bkerja..

TiLa AisHiTeRu said...

Aiyoookkk. ..bercouple ni byk dugaannya..sometimes mmg rs nk mrh bika dia lmbt repky msj@x kol ktr...be cool k...korg wat2 la bz dgn apa2 pon...cuci toilet kew...masak kew..yg paling menyejukkn ati kol mama borak2..paling penting yg aku blaja dr pengalaman jgn sekali2 mghamburkn kmarahan dlm msj@perbualan telefon sbb akhirnya keputusan yg tidak diingini akan terpacul...break off...dah menyesal nnt xdpt tatap wajah dia sblm bpisah...yelah bpisah melalui hp kan...so aku advise..klo nk marah bagai pon kena sabar n ajak dia bjumpa..percayalah..bl jumpe..tgk je muka dia kepenatan bkerja...kompom korg x jd marah..btambah kesian lg ada...renung2kn...slmt beramal